Tiesikö tämän partavaahdosta? Pelastaa monesta pulasta

Lifestyle · Annika Kela

Monet ovat saattaneet joskus kuulla puhuttavan, että partavaahto soveltuu alkuperäisen käyttötarkoituksensa lisäksi erinäisiin siivousurakoihin. Suuri osa partavaahdoista koostuu vedestä, lanoliinista, saippuasta ja steariinihaposta ja ainesosien ansiosta vaahto toimii erinomaisena kodinpuhdistusaineena.

Partavaahtoa on hiljattain testattu kodin siivousurakoissa ja on selvinnyt, että vaahto korvaa useat kalliit siivousaineet ja kemikaalit. Daily Mail -lehti on julkaissut partavaahtotestinsä tulokset ja se osoittaa, että vaahto soveltuu mitä erikoisimpiin tehtäviin.

Testaajan mukaan partavaahto suoriutui erinomaisesti muun muassa näistä tehtävistä:

1. Partavaahtoa voi käyttää korujen puhdistamiseen ja kiillottamiseen. Vaahto tunkeutuu korujen pieniinkin yksityiskohtiin ja puhdistaa korusta pinttyneenkin lian.

2. Partavaahdolla voi puhdistaa peilin. Vaahto irroittaa peilistä pinttyneen lian ja pölyn ja vaahdon pyyhkimisen jälkeen peili on kuin uusi.

3. Partavaahtoa voi käyttää uunin puhdistamiseen. Vaahto liuottaa uuniin kovettunutta rasvaa ja puhdistaa uunin tehokkaasti. Vaahdon pyyhkiminen on turvallista eikä se ärsytä siivoojan ihoa tai hengitystä niin kuin kaupalliset uuninpuhdistusaineet.

4. Partavaahdolla voi kiillottaa kodin metalliset hanat, eikä niihin jää hankausjälkiä. Testaajan mukaan kodin hanat näyttävät käsittelyn jälkeen aivan uusilta.

5. Partavaahdolla voi pestä kädet jos vesipistettä ei ole lähettyvillä. Testaaja kokeili partavaahtoa käsiensä pesemiseen ilman vettä. Vaahto suoriutui tehtävästä hyvin ja kädet tulivat puhtaaksi.

6. Partavaahdolla voi korjata narisevan saranan. Vaahto tunkeutuu saranan väliin ja lanoliinirasvan ansiosta saranan vinkuminen ja narina lakkaa. Partavaahto toimi tilanteessa kuin saranaöljy.

7. Partavaahto on erinomainen tahranpoistaja. Testaaja sotki vaatteensa ruokatahralla ja onnistui poistamaan sen partavaahdon ja pyyhkeen avulla. Pinttyneisiin tahroihin vaahto ei toimi yhtä tehokkaasti, mutta tahrojen ensiapuna se toimii erinomaisesti.