Tutkimus vahvisti: ”Juoruilu on ihmisille terveellistä”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisia saatetaan välillä syyttää siitä, että he juoruilevat liikaa ja keskustelevat toistensa kanssa niin omat kuin muidenkin ystävien elämien viimeisimmät käänteet. Nyt juoruilun on todettu virallisesti olevan terveellistä.

Oxfordin yliopiston professori Robin Dunbar on nimittäin tutkinut juoruilua ja kertonut Metro-lehdelle sen olevan ihmiselle hyväksi. Juoruilu ja asioista kertominen on Dunbarin mukaan ihmisille välttämätöntä.

Juoruilu tekee ihmiselle hyvää, kunhan se ei ole pahansuopaista. Asioista kertominen ja lähipiirin tapahtumien jakaminen on Dunbarin mukaan oman sosiaalisen verkoston tärkeää päivittämistä ja ylläpitämistä, ja hänen mukaansa juoruilu tekee ihmisistä ihmisiä.

Sosiaalisella verkostolla on suuri vaikutus ihmisten onnellisuuteen ja hyvinvointiin. Manchesterin yliopiston psykologian luennoitsija tohtori Jennifer Cole kommentoi, että sosiaalisen yhteyden luominen on ihmisille tärkeää.

Toisen yksityisyyden rikkominen juoruillessa toiselle rikkoo kohteliaisuuden rajoja, mutta yhdistää samalla keskustelevia henkilöitä. Ihmiset suosivat ystäväpiirissään sellaisia, jotka juoruilevat vähän. Cole kertoi myös, että ihmiset pitävät yleensä epäilyttävinä sellaisia ihmisiä, jotka eivät suostu puhumaan muiden asioista tai kommentoimaan niitä.