Uusavuttomien pelastus – älyuunilla ruoka ei mene pilalle

Ruoka · Annika Kela

Älykkäät ja kommunikoivat kodinkoneet ovat alkaneet vallata kodinkonemarkkinoita. Hiljattain netissä on esitelty uusi älyuuni, joka tunnistaa ruoat ja valmistaa ne niille optimaalisessa lämpötilassa. June Intelligent Oven on tietokone, joka on ohjelmoitu onnistumaan ruoanlaitossa.

Uuni kytketään kodin wifi-verkkoon, jotta se voi hakea tietoa valmistettavasta ruoasta. Uunissa on HD-kamera, joka kuvaa ruoan valmistumista. Älyuunia on mahdollista tarkkailla vaikkapa omalta tietokoneelta tai älypuhelimesta. Ajastin ilmoittaa koska ruoka on valmis.

Älyuunin käyttäjän ei tarvitse itse säätää lämpötilaa vaan uuni tekee sen käyttäjän puolesta. Liharuokiin on mahdollista valita kypsyysaste ja uuni valmistaa ruoan toiveiden mukaisesti. Metro-lehden mukaan June tulee markkinoille keväällä 2016. Kuluttajille on tarjoutunut mahdollisuus tehdä ennakkotilauksia jo nyt hintaan 1325 euroa. Tällä uunilla on vaikea epäonnistua ruoanlaitossa.