Viimeinkin! Ben & Jerry’siltä maidottomia jäätelöitä

Ruoka · Annika Kela

Jäätelön ystäväksi lukeutuvilla laktoosi-intolerantikoilla ja vegaaneilla on hyvä syy hihkaista onnesta, sillä Ben & Jerry’s jäätelövalmistaja aikoo viimein tuoda markkinoille valikoiman maidottomia jäätelöitä.

Uusissa jäätelöissä ei ole käytetty maitotuotteita, eikä jäätelö näin ollen sisällä laktoosia. Metro-lehden mukaan uusissa jääteöissä käytetään kasviperäisiä ainesosia ja maito korvataan joko kookosmaidolla tai mantelimaidolla. Yrityksen perustaja Jerry Greenfield kertoi, että häntä on pitkään harmittanut, että muun muassa maitoallergiset herkkusuut eivät ole voineet aiemmin syödä heidän jäätelöitään. Siihen on onneksi tulossa pian muutos.

Näillä näkymin uudet jäätelöt saadaan kauppoihin alle vuoden sisällä. Yrityksen tavoitteena on lanseerata jäätelöt viimeistään ensi vuoden keväällä.