Napakuvista valtava netti-ilmiö – tähän mennessä jo 130 000 000 osallistunut

Digi · Annika Kela

Twitterin kiinalaisversiossa Weibossa on hiljattain lähtenyt liikkeelle erikoinen kuvahaaste. Käyttäjät ovat alkaneet jakaa palvelussa itsestään kuvia, joissa he kurkottelevat napaansa selkänsä takaa. Haasteen tarkoituksena on selvittää onko käyttäjä timmissä kunnossa.

Daily Mail -lehden mukaan vaikuttaa siltä, että huolestuttava napa-haaste on lähtenyt leviämään myös muissa sosiaalisen median palveluissa, kuten Facebookissa. Villityksen aloittaneet tahot ovat ilmoittaneet, että napa-haasteella on helppo selvittää onko käyttäjällä tarvetta laihduttaa.

Asiantuntijat ovat tyrmänneet haasteen ja kertoneet, että napaan ylettämisellä ei ole mitään tekemistä ylipainon tai fyysisen kunnon kanssa. Haastetta testanneet ammattiurheilijat totesivat, etteivät he yltäneet koskettamaan napaansa. Haaste ei siis myöskään kerro mitään käyttäjän timmeydestä. People’s Daily Online -sivuston mukaan villitys on huolestuttavaa huuhaata, jolla ihmiset yrittävät todistaa olevansa hoikkia. Toivottavasti tämä villitys menee pian ohi.