Tiesitkö tämän? Sir Christopher Lee oli Suomen Talvisodan veteraani

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdemaailmaa kohtasi tänään poikkeuksellisten vaiheiden jälkeen suruviesti, kun selvisi, että näyttelijäveteraani Sir Christopher Lee menehtyi viime sunnuntaina. Harva kuitenkaan tietää, että sama elokuvalegenda oli aikoinaan mukana Suomen Talvisodassa, eli hän oli Talvisodan veteraani.

Stara kertoi vuonna 2004, että Taru Sormusten Herrasta -trilogiassa Sarumanin roolissa nähty Sir Christopher Lee kunnostautui elokuvien lisäksi myös tosielämän sotilaana. Hän nimittäin palveli Toisen maailmansodan aikana Britannian kuninkaallisissa ilmavoimissa ja hakeutui vapaaehtoisena aktiivipalvelukseen Suomen Talvisotaan.

Brittiryhmän visiitti Suomeen jäi kuitenkin lopulta lyhyeksi, sillä vartiointitehtäviin sodassa määrätty ollut ryhmä ei päässyt osallistumaan varsinaisiin taisteluihin eturintamalla.

Lee on nähty vuosien varrella lukuisissa ”karmeissa” elokuvarooleissa. Sarumanin roolin lisäksi hänet tunnetaan myös James Bondin Scaramanga-vihollisena, Kreivi Draculana ja Sherlock Holmesina. Vuonna 1922 syntynyt lahjakkuus oli myös kielimiehiä. Hän puhui nimittäin englannin lisäksi myös ranskaa, saksaa, italiaa, espanjaa sekä ruotsia, venäjää, kreikkaa ja latinaa.