Saruman taisteli Talvisodassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taru Sormusten Herrasta -trilogiassa Sarumanin roolissa nähtävä Christopher Lee on kunnostautunut tosielämän taistelijana myös Suomessa. Hän nimittäin taisteli Toisen maailmansodan aikana lentäjänä kuninkaallisissa ilmavoimissa ja hakeutui vapaaehtoisena aktiivipalvelukseen myös Suomen Talvisotaan.

Brittiryhmän visiitti Suomeen jäi kuitenkin lopulta lyhyeksi, sillä vartiointitehtäviin sodassa määrätty ollut ryhmä ei päässyt osallistumaan varsinaisiin taisteluihin eturintamalla.

Christopher Lee on nähty vuosien varrella lukuisissa ”karmeissa” rooleissa. Sarumanin roolin lisäksi hänet tunnetaan myös James Bondin Scaramanga-vihollisena, Kreivi Draculana ja Sherlock Holmesina. Vuonna 1922 syntynyt lahjakkuus on myös kielimiehiä. Hän puhuu englannin lisäksi myös ranskaa, saksaa, italiaa, espanjaa sekä ruotsia, venäjää, kreikkaa ja latinaa.