15-vuotias oli työharjoittelussa – löysi uuden planeetan!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brittinuori on tehnyt merkittävän löydön avaruudesta ollessaan työharjoittelussa Keelen yliopistolla. 17-vuotias Tom Wagg nimittäin löysi sattumalta uuden planeetan. Tähtiä tarkkaillut nuori mies havaitsi pienen mustan pisteen keskellä tähteä.

Noin tuhannen valovuoden päässä oleva musta piste osoittautui tähteä kiertäväksi planeetaksi. Mittavien tutkimusten jälkeen kansainvälinen astronomiliitto vihdoin ilmoitti, että Wagg on uuden planeetan löytäjä.

Metro-lehden mukaan planeettaa ei ole vielä nimetty ja tutkijat tarkkailevat, jos he saisivat lisää tietoa muista tähteä kiertävistä planeetoista. Wagg kertoi, että hän löysi planeetan tietokoneohjelman avulla. The WASP -ohjelman avulla on tehty lukuisia merkittäviä löytöjä.

Tom löysi planeetan ollessaan 15-vuotias ja nyt kaksi vuotta myöhemmin hän on saanut tunnustuksen löydöstään. On todennäköistä, että planeetta nimetään hänen mukaansa.