Tee-se-itse hyttyskarkotin – tämä laite pelastaa kesäillat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Monet ovat varmasti samaa mieltä siitä, että mikään ei ole ärsyttävämpää Suomen kesäilloissa kuin hyttyset. Verta himoitsevat inisijät ovat rasittava piina etenkin retkeilijöille ja mökkeilijöille. Hyttysten pistoilta voi suojautua hyttyskarkoitteella tai nikkaroida itse hyttysille ansan.

Netissä on julkaistu opetusvideo, jossa kerrotaan, kuinka hyttysistä pääsee eroon. Ratkaisu ongelmaan on kätevä ansa. Ansan tekemiseen tarvitaan muovipullo, vettä, tummaa sokeria ja hiivaa.

Pullo sahataan auki ja pullon pohjalle kaadetaan vettä, sokeria ja hiivaa. Sitten pullon kaulaosa asetellaan ylösalaisin pullon sisään. Videolla mies kertoi, että vesi, sokeri ja hiiva on yhdistelmänä hyttysille vastustamaton ja ansa toimii tehokkaasti. Hyttyskemikaalit onkin syytä jättää kaapin pohjalle, sillä seuraavalle mökkireissulle voi nikkaroida mukaan käteviä hyttysansoja.