Erikoinen näky tiellä – koira opetteli ajamaan pyörällä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Cumbriassa asuva pariskunta Wayne Sowerby ja avovaimo Kate Hayllar omistavat koiran, joka on erityisen taitava. Heidän Barry-niminen bedlingtoninterrierinsä on yllättänyt monet opeteltuaan hiljattain ajamaan kolmipyöräisellä pyörällä.

Kolmevuotias Barry on ollut aina omistajiensa mukaan kiinnostunut kaikista kulkuvälineistä, joissa on pyörät alla. Pienenä pentuna Barry opetteli jo kulkemaan rullalaudan päällä ja nyt hän on kehittänyt taitojaan pidemmälle opetellessaan ajamaan pyörällä tai ainakin istumaan sen päällä kaatumatta.

Barry on opetellut istumaan lasten kolmipyöräisen polkupyörän päällä. Koira ei osaa vielä itse polkea polkimilla, mutta sekään taito ei ole enää kaukana. Tällä hetkellä Barry nauttii ilmaisista kyydeistä pyörän päällä jonkun antaessa sille vauhtia. Barry ei omistajiensa mukaan tule enää vapaaehtoisesti pyörän päältä pois laisinkaan vaan voisi istua satulan päällä todella pitkiä aikoja.