Korumiljardööri: ”Köyhät nousevat rikkaita vastaan!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Korumiljardööri Johann Rupert tunnetaan luksus-koruja valmistavan Cartierin omistajana. Noin 6,6 miljardin arvoisen korubisneksen keulahahmo, on tehnyt Financial Times -lehdelle hurjan paljastuksen tulevaisuuden ennusteesta.

Rupert kertoi, että hän tietää päivän tulevan, jolloin köyhät nousevat varakkaita vastaan. Johann Rupert mainitsi puheessa Oxfamin talouslukemat, joiden mukaan yksi prosentti maailman väestöstä omistaa 99 prosenttia maailman rikkauksista, eli omaisuudesta.

Hänen mukaansa yhteiskuntarakenne tulee romahtamaan ja 99 prosenttia ihmisistä nousee vielä rikkaita vastaan. Johann paljasti, että hänen ennusteensa huolestuttaa häntä suuresti ja pitää hänet hereillä öisin.

Hän sanoi, että viimeinen niitti maailmalle on se, että rikkaat ovat tuhonneet keskiluokan ja tuloerojen kärjistyessä pian ei ole kuin köyhiä ja rikkaita. Jos omaisuus jakautuisi tasaisesti, niin ongelmaa ei olisi. Sietämättömälle tilanteelle tulee päätös kun köyhät nousevat rikkaita vastaan.