Lentokenttien pommikoirat työttömiksi? Israel testaa pommihiiriä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Israelilainen turvallisuusalan yritys X-Test on aloittanut pommihiirten testaamisen matkalaukkujen tarkistamisessa. Yrityksen mukaan koulutetut pommihiiret tunnistavat laukussa olevan räjähteen huomattavasti tehokkaammin kuin koira tai ihminen.

The Independent -lehden mukaan yrityksen usko hiiriin on vakaalla pohjalla ja yritys povaa, että tulevaisuudessa pommikoirat voidaan korvata jyrsijöillä. Yrityksen varatoimitusjohtaja Yuval Amsterdam kertoi, että testaukset ovat tuottaneet hyviä tuloksia. Pommihiiret haistavat räjähteet tehokkaasti ja koulutuksen ansiosta ne osaavat myös ilmoittaa löydöistä.

Amsterdamin mukaan hiiriä on helppo kouluttaa ja ne mahtuvat paikkoihin, joihin ihminen tai koira ei mahdu. Daily Mail -lehden mukaan X-Test -yritys on osa Tamar Group -konsernia, joka on testannut pommihiiriä jo vuodesta 2012. Vaikuttaisi siltä, että X-Test suorittaa viimeiset testit ja julkaisee tulokset. Ehkäpä tulevaisuudessa matkalaukkua nuuhkii lentokentällä koiran sijaan pommihiiri.