Ravintola tarjoili viinin sijaan myrkkyä – asiakas kuoli

Ohhoh! · Annika Kela

Espanjalaisessa ravintolassa tapahtui viikonloppuna kauhistuttava väärinkäsitys, joka johti lopulta ravintolan asiakkaan menehtymiseen. 50-vuotiaalle Andres Lorentelle nimittäin tarjoiltiin valkoviinin sijaan myrkyllistä pesuainetta.

Benircarlossa sattunut tapaus on järkyttänyt koko yhteisöä. Väärinkäsitys johtui huolimattomuudesta, sillä tappavan myrkyllistä pesuainetta oli kaadettu tyhjään valkoviinipulloon. Pesuaine oli sittemmin sijoitettu jääkaappiin. Andresia palvellut tarjoilija oli luullut, että kaapissa oleva avattu viinipullo sisälsi valkoviiniä.

Hajuton ja mauton kemikaali ei herättänyt tilanteessa epäilyksiä ja asiakas joi lasista. Sen seurauksena mies sai vakavia myrkytysoireita ja menehtyi matkalla sairaalaan. Telegraph-lehden mukaan viranomaiset ovat sulkeneet ravintolan ja pidättäneet omistajan. Omistaja tulee todennäköisesti saamaan syytteen taposta.