Ysäribändi 101 tekee paluun – juhannuksena Suomen keikkalavoilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina monet suomalaiset 1990-luvun hittiyhtyeet ovat tehneet paluun vaihtelevalla menestyksellä. Jotkut yhtyeet ovat tehneet paluunsa jälkeen kokonaisia kiertueita ja toiset taas ovat vetäytyneet takaisin hyllylle parin keikan jälkeen. Juhannuksena paluuvuorossa on 101, eli Yxnollaykkönen.

Yxnollaykkönen palaa esiintymislavoille vuosikymmenien tauon jälkeen lauantaina Posion Juhannus -festivaaleilla alkuperäisellä kokoonpanollaan, kun mukana ovat Eva, Marko H. ja Jiipee.

Elektronista poppia esittänyt 101 eli Yxnollaykkönen teki läpimurron vuonna 1995 kappaleillaan Aamuyö sekä Sommartider, joka on cover-versio Gyllene Tiderin kappaleesta. Yhtye oli aktiivinen vuosina 1994 – 1997 ja julkaisi kaksi albumia. Vuonna 1994 julkaistulla Dance 2 Dance 2 kokoelmalla oli mukana Sut tulen aina muistamaan -kappaleen englanninkielinen versio 101 feat. Sam D – I Will Always Love You.