Nestlén pikanuudelit paljastuivat terveydelle vaarallisiksi

Ruoka · Stara.fi

Pikanuudeleiden suurkuluttajamaa Intia on nyt kieltänyt joidenkin pikanuudeleiden myynnin, koska tuotteet sisältävät ihmisille haitallisen määrän lyijyä. Suurennuslasin alle ovat päätyneet erityisesti Nestlén tuotteet, sillä Maggi-nuudeleista on löytynyt lyijyä yli sallitun määrän.

Kielto on Intiassa johtanut siihen, että 27.000 tonnia pikanuudeleita viedään tuhottavaksi. Myyntikielto tekee suuren loven Nestlén nuudelimyynnille, sillä 80 prosenttia yrityksen valmistamista nuudeleista on aiemmin myyty juuri Intiaan, ja vuosittainen myynti on ollut 560 miljoonan euron luokkaa.

Metro-lehden mukaan myös Britanniassa on nyt huolestuttu Intiassa määrätystä myyntikiellosta ja siksi elintarvikkeita on alettu testata uudelleen. Monet nuudelivalmistajat toimivat Intiassa ja käyttävät samaa reseptiä kuin Nestlé. Mikäli myrkyllisiä lyijylöydöksiä tehdään, leviää myyntikielto varmasti tulevaisuudessa myös muihin maihin.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat