Lapsenteko mielessä? Sperma on juuri nyt parhaimmillaan

Terveys · Annika Kela

Hedelmöityshoitoihin erikoistuneet lääkärit Parman yliopistollisessa sairaalassa Italiassa ovat julkistaneet laajan tutkimuksensa tulokset. Lääkäreiden analysoimien potilastietojen mukaan on kyetty todistamaan, että heinäkuu ja elokuu ovat otollisimpia kuukausia hedelmöittymiselle.

Tutkijoiden mukaan siittiöt ovat liikkuvaisempia ja aktiivisempia kesäkuukausina. The Independent Reports -sivusto julkaisi tutkimuksen tulokset ja se osoittaa, että talvikuukausina siittiöiden liikkuvuus vähenee.

Vaikka siittiöiden määrän on huomattu kasvavan talvisin, on rajoittunut liikkuvuus vaikuttava tekijä siinä, ettei hedelmöitystä välttämättä tapahdu. Tutkimuksen mukaan siittiöiden liikkuvuuteen vaikuttavat hormonit ja erityisesti testosteroni. Tutkimukseen osallistui 5.188 miespotilasta. Heinäkuussa ja elokuussa potilaiden spermassa tapahtui huomattava muutos siittiöiden liikkuvuudessa.

Liikkuvien siittiöiden määrä kasvoi parhaimmillaan jopa 30 prosenttia. Perheenlisäyksestä haaveilevien pariskuntien kannattaa siis panostaa heinäkuuhun ja elokuuhun, sillä tutkimuksen mukaan silloin tärppää parhaiten.