Buckinghamin vartijat eivät väistäneet – pariskunta jäi alle

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Buckinghamin palatsi on suosittu nähtävyys Lontoossa ja monet menevät kuvaamaan sen edustalle. Palatsirakennuksen yksi nähtävyys ovat sen vartijat, jotka ovat kaikki korkeasti koulutettuja sotilaita.

Vartijat eivät saa pelleillä eivätkä ilmehtiä, ja heillä on tarkat säännöt, joiden mukaan he poikkeuksetta toimivat. Eräs turisti sai kokea palatsin edustalla sen, että vartijat tekevät todella juuri niin kuin on ennalta määrätty.

Keski-ikäinen pariskunta oli kuvaamassa palatsia porttien ulkopuolella kun portit avautuivat. Mies ei huomannut, että hän jäi vaimonsa kanssa vartijoiden kulkuväylälle seisomaan.

Videolta nähdään, että nainen kuitenkin huomasi vartijoiden tulevan suoraan kohti, mutta kuvitteli heidän ilmeisesti väistävän. Vartijat marssivat ripeällä tahdilla porteista ulos eivätkä pysähtyneet tai hidastaneet vaikka edessä oli ihmisiä. Mies ja nainen jäivät marssivien vartijoiden alle ja joutuvat monen miehen tönimäksi.