Ahveniston Wibit-vesihuvipuisto peruttiin – valitukset olivat liikaa

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Suomalaisille vesipedoille oli vielä alkukesästä tiedossa hyviä uutisia, sillä Hämeenlinnan rakennusvalvonta myönsi luvan muoviselle Wibit-vesihuvipuistolle Hämeenlinnan Ahvenistonjärvelle. Ihmisten oli määrä päästä nauttimaan huvipuistosta kahden kesäkuukauden ajan. Toisin kävi.

Huikeasta pomppulinnasta oli määrä päästä iloitsemaan elokuun puoleen väliin saakka. Järvelle suunniteltu kelluva rakennelma on käytännössä samanlainen, joka on villinnyt leikkimielisiä aikuisia bileparatiisi Ibizalla. Huvipuiston vastustajia oli kuitenkin paljon, sillä Ahvenistonjärvi kuuluu luonnonsuojelualueeseen. Myös ELY-keskus vastusti puiston avaamista.

Nyt on vahvistunut, että Wibit-vesipuistoa ei Hämeenlinnaan ole tulossa ainakaan tänä kesänä. Kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta teki parhaansa, että kaupunkilaiset ja turistit olisivat saaneet hauskaa vesiaktiviteettia, mutta ELY-keskuksen ja yksityisten tekemät valitukset hidastivat kuitenkin projektia liikaa. Tällä tietoa vesileikeistä saadaan nauttia ainoastaan maauimalaan altaassa.