Näin miesten hattumuoti on muuttunut 400 vuoden aikana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nopea vilkaus katukuvaan paljastaa, kuinka monenlaisia hattuja miehet käyttävät vuonna 2015. Snapback-lippisten ja pipojen lisäksi myös perinteisemmät lakkityypit, kuten lierihatut ja niin sanotut pappalakit ovat pitäneet paikkansa miesten muodissa.

Miesten hattumuoti on kuitenkin muuttunut runsaasti viimeisten 400 vuoden aikana, kuten GQ-lehden yhdessä vlogaaja Jim Chapamin kanssa työstämä video osoittaa. Nykyiset hatut ovat melko hillittyjä esimerkiksi 1600-luvun vastaaviin verrattuna.

1800-luvulla kovinta huutoa olivat lierihatut, knallit ja tietenkin cowboy-tyyliset stetsonit. Myös ensimmäiset nykytyyliset lippalakit ilmestyivät katukuvaan noihin aikoihin. Lierihatut pitelivät paikkaansa vielä viime vuosisadan aikana, mutta 2000-lukua kohti tultaessa myös hattumuoti alkoi monipuolistumaan huomattavasti.