Mies tanssi villisti kadulla – missä sivullisten reaktiot?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suuret ja ruuhkaisat kaupungit saavat ihmiset kiinnittämään vähemmän huomiota ympärillä tapahtuviin asioihin. Kun ihmisiä on jatkuvasti joka paikassa paljon, monikaan ei jaksa enää pälyillä ympärilleen vaan keksittyy pelkästään itseensä, puhelimeensa, tai siihen minne on matkalla.

Meir Kalmanson todisti New Yorkin kaduilla sen, että ihmiset eivät kiinnitä toisiinsa enää mitään huomiota. Hän käy YouTube-videollaan kaupungin kaduilla tanssimassa ihmisten takana ja tekeekin sen tunteella, mutta ihmiset eivät suurimmaksi osaksi huomaa mitään.

Yleensä ihminen kiinnostuu kääntämään katseensa kohti tapahtumia jos sivusilmällä on havaittavissa liikettä. Newyorkilaiset pystyvät pitämään katseensa kuitenkin yllättävän visusti omassa näkökentässään, puhelimessaan tai kirjassaan.