Pysäyttävä video Asperger-naisen arjesta – koira lohduttaa hermoromahduksen alkaessa

Terveys · Annukka Heikkilä

Danielle Jacobs -nimisellä naisella on Aspergerin oireyhtymä. Hän kärsii päivittäin hermoromahduksista ja niiden jälkeisistä paniikkikohtauksista, mutta on onnellinen, että hänellä on apunaan mainio palveluskoira Samson.

Jacobs on saanut paljon kiitosta kommentoijilta uskaltaessaan julkaista YouTube-tilillään todella henkilökohtaisen videon tilanteesta, jossa hän saa hermoromahduksen. Jacobs itkee äänekkäästi ja alkaa lyömään itseään rintaan, minkä jälkeen koira alkaa toimimaan.

Koira yrittää selvästi saada Jacobsia lopettamaan ja ottaa aina naisen kädestä kiinni kun hän kohottaa sen lyödäkseen itseään. Koira kiehnää naista, yrittää lohduttaa ja tulee hänen syliinsä heti kun nainen menee maahan istumaan.