Microsoft esitteli Hololens-uutuuden – tältä näyttää Minecraft hologrammina

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Microsoft esitteli taannoin kehitteillä olevaa Project Hololens -laitettaan, jonka luvataan tuovan hologrammit jokapäiväiseen elämään. Kyseessä ei ole hologrammeja heijastava laite, vaan eräänlainen virtuaalikypärä.

Laite liittää kolmiulotteisia kuvia käyttäjän näkökenttään saumattomasti tosimaailman kanssa. Hololensin ominaisuuksia esiteltiin tarkemmin Los Angelesissa järjetetyillä E3-messuilla. Microsoft paljasti, miltä suosittu Minecraft-peli näyttää lasien läpi pelattuna. Pelimaailma luodaan käyttäjän silmien eteen, jolloin sen ja ympäröivän todellisuuden välinen raja tuntuu hämärtyvän.

Käyttäjät voivat muokata Minecraftin maailmaa käsieleillä ja äänensä avulla. Kenttää voi myös liikutella ja tarkentaa vapaasti, jopa rakennusten ikkunoista voi kurkistella sisään. Toistaiseksi on epäselvää, koska Hololens-laitetta voi odottaa markkinoille.