Työntekijä auttoi vankilapaossa – seksisuhde motiivina

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Vankilan naistyöntekijän epäillään auttaneen kaksi murhaajaa vapaaksi huipputurvallisesta Clinton Correctional Facility -vankilasta. David Bentley -niminen etsijä on kommentoinut toisen vangin olleen naistenmies ja erittäin hyvin varusteltu.

Työntekijä oli kuulusteltavana vankien paosta, koska hänen epäiltiin osallistuneen murhaajien vapauttamiseen. Dannemoran vankilasta karkasi 48-vuotias Richard Matt ja 34-vuotias David Sweat. Mitchell on tunnustanut Daily Mail -lehden mukaan harrastaneensa seksiä Mattin kanssa vankilassa.

Pako oli hyvin suunniteltu ja toteutus oli kuin suoraan elokuvista. Poliisit epäilevät työkalujen olleen hankittu läheiseltä rakennustyömaalta Mitchellin avulla. Miehet käyttivät niitä apunaan murskatessaan useamman seinän, minkä jälkeen he rikkoivat sadevesikaivon kannen ja pakenivat maanalaista tunnelia pitkin kilometrien päähän vankilasta.

Vangit olivat New York Post -lehden mukaan pedanneet sänkynsäkin niin, että ne näyttivät siltä kuin niissä olisi edelleen nukkunut joku. Miehet olivat jättäneet pienelle muistilapulle kirjoitettuna viestin, jossa toivotettiin hyvää päivänjatkoa hymiön kera.

Joyce Mitchell on tällä hetkellä Rensselaer County Jail -vankilassa ja häntä odottaa kahdeksan vuoden vankeustuomio. Vankeustuomion pituus voi vielä kasvaa jos vapautuneet vangit vahingoittavat ihmisiä tai rikkovat lakia pakomatkallaan.