Eroottisille e-kirjoille myyntikielto ennen iltakymmentä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eroottinen kirjallisuus on ollut viime aikoina nosteessa E.L. Jamesin Fifty Shades of Grey -bestsellerin ja sen elokuvaversion vuoksi. Saksassa elektronisia kirjoja myyvät tahot saattavat kuitenkin joutua vaikeuksiin, mikäli he myyvät eroottiseksi luokiteltuja romaaneja ennen iltakymmentä.

Jo vuonna 2002 säädetty, Jugendmedienschutz-Staatsvertrag -nimen saanut laki määrittelee e-kirjat samaan kategoriaan kuin elokuvatkin. Aikuisviihteeksi luokiteltavien elokuvien myynti on kielletty maassa ennen iltakymmentä, mutta e-kirjojen tapauksessa lain noudattamista ei ole juurikaan valvottu.

The Next Web -sivuston mukaan Saksassa on noussut kohu Schlaughgeluste, eli sukkahousuhimot, -nimisen muistelmateoksen julkaisusta. Kirja sisältää tarkkaan kuvailtuja seksikohtauksia, ja alaikäisten pelätään pääsevän romaaniin helposti käsiksi e-kirjan muodossa.

Kohun myötä alaikäisille harmilliseksi luokiteltua mediaa valvova valtion järjestö on vaatinut, että myös eroottisten e-kirjojen myyntiä aletaan säätelemään tarkemmin. Lain mukaan ennen kello 22 tapahtuvasta eroottisen e-kirjallisuuden myynnistä voi rapsahtaa jopa 50.000 euron arvoinen sakkorangaistus.