Sokealla koiravanhuksella oma opaskoira – eivät pärjää ilman toisiaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sokeilla ihmisillä nähdään usein opaskoiria, mutta nyt myös eräällä koiralla on oma opaskoira. Glenn-niminen jackrussellinterrieri on sokeutunut, mutta onnekseen koira on saanut staffordshirenbullterrieri Buzzista luotettavan ystävän ja oppaan itselleen.

Buzzin ja Glennin ovat löytökoiria, jotka on tuotu Stray Aid -keskukseen odottelemaan uuden kodin löytymistä. Koirat löydettiin yhdessä Hartlepoolista Durhamista kolme viikkoa sitten, ja koirien huomattiin heti olevan riippuvaisia toisistaan.

Glenn tarvitsee Buzzin silmiä avukseen ja Buzz haluaa pitää Glennistä huolta. Jo muutaman minuutin erillään oleminen saa koirat ahdistumaan, minkä vuoksi niitä ei voida erottaa. Kummankin koiran iän arvioidaan olevan 9 – 10 vuotta ja niille etsitään kotia, joka voisi adoptoida kummatkin.