Todellinen kissanainen – asuu 120 kissan kanssa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

55-vuotias Silvana Valentino-Locke muunsi Kentissä sijaitsevan kotinsa eläinten ja etenkin kissojen pelastuskeskukseksi. Valentino-Locke alkoi ottamaan vastaan eläimiä 20 vuotta sitten aviomiehensä luvalla. Nyt naisella on 120 kissaa.

1998 toiminta laitettiin kunnolla käyntiin ja Valentino-Locken koti muuttui Romney House Cat Rescue -nimiseksi eläintenpelastuskeskukseksi. Nainen kertoi Metro-lehdelle jokaisen kissaa adoptoimaan tulleen miehen ihmettelevän, miten kukaan aviomies voi kestää asumista näin monen kissan kanssa.

Talon sisällä asuu yli 50 kissaa ja lopuilla kissoilla on niitä varten rakennetut kodit ulkona. Kissojen ruokiin naiselta menee viikoittain noin 500 puntaa, ja hänen pitää putsata noin 12 kissanhiekkalaatikkoa joka päivä. Eläinlääkäri tulee maksamaan Valentino-Lockelle joka kuukausi noin 4.500 puntaa.

Kissojen pelastaminen ja niistä huolehtiminen ei ole siis helppoa tai ilmaista vaan pikemminkin kutsumus. Valentino-Locke kertoo miehensä Tonyn tekevän onneksi pitkiä työpäiviä, minkä vuoksi mies ei joudu näkemään miten paljon kissat todellisuudessa työllistävät naista.