Käärme unohti miten luikerrellaan? Video ihmetyttää verkossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalkojen puute ei juurikaan tunnu painavan käärmeiden mieltä, sillä ne liikkuvat varsin sulavaeleisesti monenlaisessa maastossa. Tuore video kuitenkin osoittaa, ettei luikertelukaan suju aina niin helposti kaikilta käärmeiltä.

Etelä-Afrikan Krugerin luonnonpuistossa kuvatulla videolla autotiellä odottaa outo näky. Musta mamba kiemurtelee asfaltilla, mutta se ei näytä pääsevän eteen päin. Käärme vain pyörii paikallaan, ikään kuin se yrittäisi uida kovaan vastavirtaan ja kulkea eteenpäin juoksumatolla.

Videota kuvaavat naiset yrittävät lähestyä matelijaa, ja ovat jo ilmoittamassa käärmeen oudosta käytöksestä puistonvartijalle. Yhtäkkiä käärme kuitenkin tekee täyskäännöksen ja luikertelee ketterästi pusikkoon kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.