Pillifarkuissa kyykkääminen vaarallista – raju varoittava esimerkki

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pillifarkut jalassa kyykkyasennossa oleminen on yhdistetty jalkojen lihasten ja hermojen vaurioitumiseen. Terveysasiantuntijat varoittavat, että tiukat housut ja etenkin pillifarkut jalassa kyykkäämistä kannattaa vältellä.

Tutkijat selvittelivät tapausta, jossa 35-vuotias nainen oli kaatunut, hänen pohkeensa olivat turvonneet eikä hän ollut enää pystynyt kävelemään. Kävi ilmi, että nainen oli ollut auttamassa ystäväänsä muutossa ja istunut kyykyssä monta tuntia tiukat pillifarkut jalassa tyhjentäessään kaappeja.

Nainen oli huomannut jalkojensa olevan tunnottomat ja kaaduttuaan myöhemmin kotona nainen ei ollut enää päässyt ylös. Kun apu saapui paikalle, housut jouduttiin turvotuksen vuoksi leikkaamaan naisen päältä pois.

Kyykkyasennossa naisen housut olivat kiristyneet entisestään, minkä vuoksi veri ei ollut kiertänyt kunnolla jalkoihin. Metro-lehti kertoi naisen jalkojen lihasten ja hermojen vaurioituneen niin pahasti, että hän pystyi kävelemään vasta neljän päivän jälkeen ilman apua.