Uusi kondomi paljastaa sukupuolitaudit välittömästi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lontoossa Isaac Newton Academy -koulua käyvät oppilaat kehittelivät uudenlaisen kondomin, jonka he esittelivät ylpeinä TeenTech Awards -tapahtumassa. Metro-lehti kertoo teini-ikäisten poikien keksineen kondomin, joka muuttaa väriään jos se havaitsee sukupuolitaudin.

13-vuotias Muaz Nawaz ja 14-vuotiaat Daanyaal Ali ja Chirag Shah kehittelivät kondomin, jonka pinnalla oleva molekyylikerros reagoi havaitsemaansa bakteerikantaan muuttamalla väriään. Kondomin pintakerros pystyy havaitsemaan yleisimmät sukupuolitaudit kuten klamydian, herpeksen, kupan tai viruksen aiheuttamat syylät.

Taudeista riippuen kondomi muuttaa väriään vihreäksi, keltaiseksi, violetiksi tai siniseksi. Kondomia käytetään seksissä raskauden ja sukupuolitautien välttämiseksi, joten kondomin värin vaihtuminen voi luoda sänkypuuhien keskellä omituisen tunnelman ja antaa partnerille liian yksityiskohtaista informaatiota, koska seksin tulisi kondomin kera olla kuitenkin turvallista.