600 koiraa hypännyt kuolemaan – onko tämä silta noiduttu?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Länsi-Dunbartonshiressä asuvat koiranomistajat ovat vuosikymmenten ajan vältelleet ulkoiluttamasta koiriaan kummittelevalla Overtoun sillalla. Syynä välttelemiselle ei ole vain kummittelu vaan erikoinen ilmiö, joka ajaa koirat pois tolaltaan.

Sillalla liikuvat hännänheiluttajat nimittäin saattavat yllättäen hypätä sillalta alas. Vuosien saatossa sillalta on hypännyt alas yli 600 koiraa ja ainakin 50 karvakuonon tiedetään menehtyneen.

Sillalla on nykyisin varoituskyltti, joka ohjeistaa koiranomistajia pitämään koiristaan kiinni ylittäessään siltaa. Selitystä koirien oudolle käytökselle ei ole löytynyt. Skotlantilaiset ovat hyväksyneet selitykseksi sen, että Overtounissa kummittelee ja jokin johdattelee koirat kuolemaansa.

Metro-lehden mukaan eläinlääkäri David Sands epäilee, että koirien uteliaisuus on syynä traagisille onnettomuuksille. Sillalla on jotain, joka vetoaa niiden vaistoihin erityisen voimakkaasti ja houkuttelee ne sillan reunalle.