IKEA muuttaa konseptiaan – valtaa nyt keskustat

Koti & Asuminen · Annika Kela

Huonekalujätti IKEA aikoo avata suurimpien kaupunkien keskustoihin tavarataloja, joissa myydään pientavaroita ja sisustusesineitä. Suurista tavarataloista poiketen kaupunkien keskustassa olevat myymälät ovat pieniä ja niissä myydään vain valikoituja tuotteita tai huonekaluja.

Metro-lehden mukaan keskustoihin saapuvat IKEA-myymälät tuovat mukanaan myös kuuluisat lihapulla-annokset. IKEAN edullisista ruoka-annoksista, aamupalasta ja lounaasta pääsee nauttimaan myös tulevaisuudessa kaupunkien keskustassa.

Koska keskustaan sijoitettavien myymälöiden valikoima on pieni, aikoo IKEA mahdollistaa sen, että tarvittaessa halutut tuotteet voidaan tilata nettikaupasta ja noutaa myymälästä. Nettikaupan käytön uskotaan lisääntyvän, kun asiakkaat voivat noutaa ostoksensa keskustasta. Britanniassa ja Tanskassa avataan lähtulevaisuudessa useita keskustan myymälöitä. Helsingin keskustaan on myös suunnitteilla oma myymälä, kunhan sopiva liiketila löytyy.