Provinssin torstaissa festarihistorian suurin spektaakkeli

Festarit · Annukka Heikkilä

Keskiviikkona poikkeuksellisen näyttävästi käynnistynyt nelipäiväinen Provinssi jatkoi eilen samalla massiivisella linjalla, mutta sää helli festarivieraita aloituspäivää enemmän. Toinen festaripäivä alkoi aurinkoisissa merkeissä ja keräsi paikalle 20.000 juhlijaa.

Kesäkeli näkyi heti juhlijoiden pukeutumisessa, sillä viileästä lämpötilasta huolimatta aurinko houkutteli kävijät pukeutumaan pieniin farkkushortseihin, lyhythihaisiin ja hauskoihin asuihin. Väkeä oli tungokseksi saakka jokaisella lavalla, joten tunnelma oli korkealla.

Elastinen hurmasi festarikansan positiivisella esityksellään, ja hänen keikkansa aikana lavalla olivat kaikki pukeutuneina valkoiseen. Paikalla oli myös runsaasti Vain Elämää -ohjelman myötä faniutuneita kuuntelijoita, mikä kävi ilmi Elastisen pyytäessä ohjelmaa seuranneita huutamaan.

Turbonegron keikka täytti Pink Stage -teltan äärimmilleen ja vakiintunut fanikunta Turbojugend oli edustamassa paikalla sankoin joukoin faniliivit yllään. Brittiläinen Foxes vietteli juhlijat popdiivan elkein päälavan vieressä pienemmässä Soundi Stage -teltassa. Yhtye soitti yleisön janoaman Let Go for Tonight -hittinsä viimeisenä kappaleenaan.

Torstain – ja ehkä koko tapahtuman – pääesiintyjä Calvin Harris tanssitti yleisöä odotetusti keikan alkamisessa tapahtuneesta teknisestä ongelmasta huolimatta. EDM-supertähden keikan tanssihitit, massiivinen valoshow ja räjähteet täyttivät päälavan ja Provinssin historian kallein keikka lunasti odotukset. Jopa taannoinen Foo Fightersin keikka jäi toiseksi.

Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä