Tältä näyttää UAV-koptereiden kilpa-ajo – kuin Wipeout-pelistä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauko-ohjattavia pienoiskoptereita voi käyttää muuhunkin, kuin näyttävien videoiden kuvaamiseen. Australian Melbournessa järjestettiin taannoin UAV-koptereilla käytävät kilpa-ajot, joihin päästään nyt tutustumaan Youtube-videona.

Paikallisen ABC-kanavan Lateline-sarjan julkaisemalla videolla lentolaitteet lähetetään kisailemaan keskenään hylätyssä varastohallissa. Hurjaa tilannetta päästään seuraamaan yhden kisaan osallistuvan kopterin näkövinkkelistä.

Kilpailijat itse hyppäävät ohjaamiensa koneiden ohjaamoon virtuaalisesti erikoisvalmisteisten lasien avulla. Kopterien vauhti ylsi yli 60 kilometrin tuntinopeuteen, ja kisaileminen vaikuttaakin jättävän varjoonsa useat videopelit.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat