Budjettimatkaajan unelma: Venezuela on seikkailumielisten valinta

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Etelä-Amerikassa sijaitseva Venezuela on suhteellisen tuntematon turistikohteena. Rikollisuuden runtelemassa maassa matkustamista on pidetty jopa vaarallisena. Venezuelasta löytyy kuitenkin alueita, joissa turistit ovat viihtyneet ja joita he ovat pitäneet turvallisina.

Eksoottisessa ja kauniissa maassa on paljon nähtävää ja Venezuela onkin alkanut panostaa turistikohteidensa turvallisuuteen. Venezuelan valuutta bolivar on euroon nähden erittäin edullinen, sillä yksi euro on 7,15 bolivaria.

Kuva: Venezuelan matkailutoimisto
Kuva: Venezuelan matkailutoimisto
Kuva: Venezuelan matkailutoimisto
Kuva: Venezuelan matkailutoimisto

Länsimaalainen elää Venezuelassa ylellisesti, sillä muun muassa olut maksaa 0,19 euroa, hotelliyö on 4,50 euroa ja kolmen ruokalajin illallinen noin 8,50 euroa. Aktiviteetit matkakohteessa järjestyvät myös edulliseen hintaan, sillä rannikon saarten kierteleminen veneellä kustantaa noin 12 euroa ja kuuluisimpiin turistinähtävyyksiin järjestetään päiväreissuja alle 18 eurolla.

Suomen ulkoministeriö oheistaa, että Venezuelaan matkustavalla kannattaa olla kattava matkavakuutus ja vaarallisimpia alueita on syytä välttää. Matkailijan on syytä varata mukaan käteistä, sillä luottokorttihuijauksia tehdään paljon. Rohkeille ja kokeilunhaluisille Venezuela on näkemisen arvoinen matkakohde ja ehkä jo pian tulevaisuudessa turistien turvallisuus maassa paranee entisestään.