Elektroninen peili hämmästyttää – karvatupsut liikkuvat ihmisen mukana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taiteilija Daniel Rozin on luonut teoksen, jota voisi kuvailla eräänlaiseksi elektroniseksi peiliksi. Perinteisen heijastavan pinnan sijaan PomPom Mirror koostuu sadoista karvatupsuista ja Kinect-kamerasta.

Peili tunnistaa ihmisen liikkeet kameran avulla. Tietokone liikuttaa PomPom Mirrorin pinnalla olevia keinoturkiksesta valmistettuja mustia ja valkoisia karvatupsuja ihmisen liikkeiden mukaisesti. Tämä luo illuusion siitä, että kyseessä olisi mustavalkoisia silhuetteja näyttävä peili.

Päivittäiseen käyttöön, kuten meikkaamiseen tai parranajoon, PomPom Mirror tuskin soveltuu, mutta se tuskin on tässä tapauksessa tarkoituskaan. New Yorkissa liikkuvat voivat tutustua Daniel Rozinin teokseen ja lukuisiin muihin vastaavanlaisiin töihin Bitforms-galleriassa.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat