Huomaatko sinä hukkuvan ihmisen uima-altaassa?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hengenpelastajien, rantavahtien ja uimavalvojien työpäivät voivat olla sesonkiaikaan kiireisiä. Varoituksista, kovista tuulista ja virtauksista huolimatta monet uskaltautuvat uimaan vähätellen salkoon nostettua punaista varoituslippua.

Voisi kuvitella, että uima-altaan valvominen olisi helpompaa, koska alue on rajattu, mutta näin ei kuitenkaan aina ole. Lifeguard Rescue on julkaissut YouTube-kanavalleen videon, joka demonstroi näyttävästi sitä, miten valppaana pelastajan tulee olla jatkuvasti.

Ruuhkaisessa uima-altaassa pulaan joutunutta on vaikeaa havaita. Uimavalvoja huomaa kuitenkin nopeasti pienen pojan keikahtavan uimarenkaansa päältä ja joutuvan heti pulaan veden varaan. Valvoja toimii todella nopeasti ja ui pelastettavan luo eikä lapsi joudu olemaan pitkiä aikoja pinnan alla.