Unelmakoti paljastuikin painajaiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisperhe muutti taannoin New Jerseyn Westfieldissä sijaitsevaan 1,3 miljoonan dollarin taloon. Asunto vaikutti kaikin puolin unelmakodilta. Perheen elämä alkoi kuitenkin nopeasti muistuttamaan kauhuelokuvaa oudon vainoajan astuttua kuvioihin.

Vain kolme vuorokautta muuton jälkeen perhe alkoi saamaan uhkaavia kirjeitä itseään Tarkkailija-nimellä kutsuvalta taholta. Kirjeiden sävy muuttui jatkuvasti vihamielisemmäksi ja väkivaltaisemmaksi, ja ne sisälsivät uhkauksia myös pariskunnan lapsia kohtaan. Tarkkailijan mukaan koti on ollut hänen perheensä ”kohteena” jo vuosikymmenien ajan.

– Miksi olen täällä? Se tulee selviämään teille. Isoisäni tarkkaili taloa 1920-luvulla, ja isäni tarkkaili sitä 1960-luvulla. Täytyykö teidän täyttää talo vaatimallani nuorella verellä?, ensimmäisessä kirjeessä kuvailtiin NJ.com-uutissivuston mukaan.

– Ovatko lapset jo löytäneet mitä seinien sisällä on? Ajan myötä he tulevat löytämään sen. Minulla on ilo tietää nimenne ja minulle mukananne tuoman nuoren veren nimet, vainoaja kertoo erityisen karmivassa kirjeessä.

Vainoajan paljastaa kirjeissä myös tarkkailevansa perhettä ovista ja ikkunoista, ja kertoo aikovansa selvittääselville, kuka nukkuu missäkin huoneessa. Tarkkailija myös varoittaa uusia asukkaita tekemästä liian suuria muutoksia taloon.

Perhe on nostanut oikeusjutun talon aikaisempia omistajia vastaan. Perheen mukaan aikaisemmat asukkaat olivat tietoisia vainoajasta, mutta eivät kertoneet tästä sanaakaan heille asuntokauppojen yhteydessä. Paikalliset viranomaiset ovat aloittaneet poliisitutkinnat kirjeiden alkuperän selvittämiseksi.