Ruoanlaitossa karmaiseva käänne – lihanpala alkoi liikkua

Ruoka · Annika Kela

Lihamarkkinoilta pihvejä ostanut kiinalaisnainen järkyttyi pahanpäiväisesti avattuaan lihapaketin. Pöydälle aseteltu lihanpala alkoi nimittäin nykiä aivan kuin sillä olisi ollut pulssi. Nainen kuvasi näyn videolle ja julkaisi sen netissä.

Shandongin provinssissa asuva nainen kertoi menettäneensä ruokahalunsa. Mirror-lehden mukan videon nähneet asiantuntijat ovat vakuutelleet, että liha oli syömiskelpoista. Nykiminen johtui heidän mukaansa siitä, että liha oli niin tuoretta, etteivät hermopäätteet olleet vielä kuolleet. Ilmiö on yleinen etenkin kalaruokia valmistettaessa.

Vaikka lihanpalassa ei asiantuntijoiden mukaan ole mitään erikoista, ovat monet videon nähneet pitäneet näkyä järkyttävänä. Ajatus ”elävän” lihan syömisestä etoo monia. Todennäköisesti myös videon kuvanneella kiinalaisnaisella jäi kyseinen pihvi syömättä.