Morsiusdieetti johtaa ei-toivottuihin raskauksiin – kumoaa e-pillereiden vaikutuksen?

Lifestyle · Annika Kela

Yksi tämän hetken suosituimmista morsiusdieeteistä on yrttiteedieetti. Dieetti on ollut etenkin niiden morsianten suosiossa, jotka ovat halunneet pudottaa painoaan nopeasti ja päästä eroon turvotuksesta ennen hääpäivää.

Nyt on selvinnyt, että monien morsianten yrttiteepaastolla on ollut odottamattomia seurauksia. Yrttiteellä laihduttaneet ovat huomanneet tulleensa raskaaksi, vaikka ovatkin täsmällisesti syöneet ehkäisypillereitään. Britanniassa onkin alettu tutkia Bootea-valmistajan yrttiteetuotteiden vaikutuksien yhteyttä ehkäisypillereiden tehoon.

Tutkimukset ovat paljastaneet, että Bootean yrttitee on niin tehokas laksatiivi elimistölle, että se saattaa estää ehkäisypillerin imeytymisen. Sen seurauksena monet morsiamista ovat huomanneet olevansa raskaana. Bootea on lisännyt dieettiohjeistuksiinsa ilmoituksen, jossa yrttiteetä juovia kehoitetaan käyttämään muutakin ehkäisyä kuin e-pillereitä.

Teepaastoja ja yrttiteedieettejä kokeilevien onkin syytä kiinnittää asiaan huomiota myös Suomessa. Bootean lisäksi markkinoilla on useita vahvoja yrittiteevalmisteita paastodieettejä harkitseville. Niiden laksatiiviset vaikutukset ovat todennäköisesti verrattavissa tutkimuksen tuloksiin ehkäisypillerin imeytymisen heikkenemisen suhteen.