Oslossa mehiläisille tehdään oma valtatie – turvallisesti pois keskustasta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Oslossa on ryhdytty suunnittelemaan mehiläisille tarkoitettua valtatietä. Oslon läpi kulkevan valtatien tarkoituksena on ohjata mehiläiset turvallisesti pois keskustan hälinästä kohti kaupungin laidoilla sijaitsevia puistoja, tarhoja, viljelyksiä ja hedelmätiloja.

The Verge -lehden mukaan mehiläisten valtatie on käytännössä kaupungin läpi kulkeva reitti, jonka varrella on kukkaistutuksia. Reitti kulkee kaupungin yllä, sillä suuri osa kukkaistutuksista sijoitetaan talojen katoille.

Mehiläiset ohjataan reitille, jossa niillä on paljon levähdys- ja asuinpaikkoja. Urakasta vastaa ympäristöjärjestö Bybi, joka on omistautunut kaupungin mehiläispopulaation säilyttämiseen ja kasvattamiseen.

Bybi on saanut useat yritykset mukaan tempaukseensa ja toimistotalojen katoille on saatu luvat kukkien istuttamiselle. Mehiläisprojektillaan Oslo on jälleen kerran näyttänyt hyvää esimerkkiä myös muille Pohjoismaille. Ehkäpä mehiläisten valtatie tehdään jonain päivänä myös vaikkapa Helsinkiin.