Huolestuttava rusketustrendi leviää – lääkärit varoittavat

Terveys · Annika Kela

Sosiaalisessa mediassa leviävä kuvatrendi on saanut lääkärit ja dermatologit järkyttymään. Ihmiset ovat nimittäin alkaneet tehdä ihoonsa taidetta terveytensä kustannuksella. Ihmiset ovat altistaneet itsensä auringossa palamiselle, jotta saisivat kuvioita iholleen.

Käyttäjät ovat jakaneet kuvia ihotaiteestaan muun muassa Instagramissa #sunburnart -sivulla. Vaikka joukossa on kuvia, joissa ”taide” on syntynyt vahingossa auringossa palamisen seurauksena, on suuri osa kuvista sellaisia, joissa esiintyy suunnittelua vaatineita taideteoksia.

Newyorkilainen dermatologi Barney Kenet on sitä mieltä, että ottamalla osaa trendiin riskeeraa oman henkensä. Vaikka iho ei palaisi, on todennäköistä, että pysyviä vaurioita on syntynyt ja pienetkin vauriot voivat johtaa ihosyövän kehittymiseen. Aurinkosuojaa on tarkoitus levittää kaikkialle, eikä vain pienelle alueelle. Toivottavasti epäterveellinen trendi menee pian ohi.

… or my incentive for booking that chest waxing appointment #batman #sunburn #sunburnart

Kuva, jonka Scott Dougherty (@artinginpublic) julkaisi

That awful sunburn actually turned out to be pretty badass but still hurts like a MF #sunburn #ouch #sunburnart

Kuva, jonka Brenden Eleen (@bbear430) julkaisi

#SunburnArt is a real thing!

Kuva, jonka Dienna Sanders (@just_dienna) julkaisi