Ikävä näky Hongkongissa – näin akvaariokaloja myydään

Viihdeuutiset · Annika Kela

Aasiassa akvaariokaloihin liittyvä kaupankäynti on suuri bisnes. Aasialaiset hankkivat akvaariokaloja usein kotiinsa ja työpaikalle ja eksoottisille kaloille on paljon kysyntää. Bisneskaupunkina tunnettu Hongkong ei tuota pettymystä tälläkään kaupankäynnin alalla.

Honkongissa on nimittäin yksi maailman vilkkaimmista akvaariokalojen kaupankäyntikortteleista. Mong Kokissa sijaitsee valtava määrä akvaarioliikkeitä, jotka houkuttelevat ihmisiä ostamaan kaloja esittelemällä niitä suoraan kadulla.

Useiden liikkeiden edustalla on suuri säleikkö, johon on kiinnitetty vettä sisältäviä pusseja. Muovipussien sisällä uiskentelee mitä erikoisimpia kaloja. Ahtaissa tiloissa eläviä mereneläviä käy monella varmasti sääliksi.

Kalojen elinoloihin ole panostettu millään tavalla. Akvaariokalabisnes on kukoistanut Hongkongissa viimeiset 40 vuotta, joten useimmiten kalolle löytyy pian uusi koti. On toivottavaa, että pusseissa eläville kaloille löytyy lopulta koti suuresta akvaariosta.