70-vuotias rautamummo juoksi 160 kilometriä – teki uuden ME-tuloksen!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Olemme kuulleet useista rautaisista vanhuksista, jotka ovat saaneet monet hyväkuntoisetkin nuoret päihitettyä omilla huikeilla urheilusaavutuksillaan. Nyt eräs 70-vuotias nainen juoksi 160 kilometrin matkan alle kahden vuorokauden aikana.

70-vuotias Gunhild Swanson teki maailmanennätyksen olemalla vanhin Western States 100-Mile Endurance Run -juoksun suorittaja. Aikaraja 160 kilometrin matkalle oli 30 tuntia, mikä riittikin Swansonille mainiosti hänen alittaen aikarajan tiukalla kuudella sekunnilla.

UltraRunning Magazine on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa Swanson saapuu maaliin. Kuuluttaja huutaa naiselle aikaa, joka on käymässä vähiin. Yleisön ja kanssajuoksijoiden kannustamana Swanson ylittää maaliviivan kuusi sekuntia ennen aikarajan umpeutumista, minkä jälkeen kaikki hurraavat naiselle.