Ambientlegenda The Orb saapuu Helsinkiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vastikään uuden albumin julkaissut brittiläinen elektronisen musiikin legenda The Orb saapuu esiintymään Helsinkiin. Genrensä uranuurtajana tunnettu duo tanssittaa kansaa psykedeelisellä otteellaan The Circuksessa perjantaina 23. lokakuuta.

80-luvulla perustettu The Orb singahti heti ensimmäisellä albumillaan atmosfäärisen tanssimusiikin kiinnostavimmaksi yhtyeeksi ja vakiinnutti paikkansa konemusiikkikentällä. Tuottelias yhtye on sittemmin venytellyt genrerajoja ja tehnyt yhteistyötä muun muassa Pink Floydissa vaikuttaneen David Gilmourin, palkitun dub-muusikko Lee ”Scratch” Perryn ja Killing Joke –basisti Martin ”Youth” Gloverin kanssa.

The Orbin viimeisin julkaisu on maineikkaalla Kompakt-levymerkillä kesäkuussa julkaistu neljän kappaleen konseptialbumi ”Moonbuilding 2703 AD”, joka on kokoonpanon ensimmäinen uutta originaalimateriaalia sisältävä levy kuuteen vuoteen erinäisten yhteistyö- ja kokoelmalevyjen jälkeen. Juuri ilmestynyt tuotos palauttaa bändin soundia jälleen ambientimpaan suuntaan ja leikittelee jopa hiphopin kanssa.

The Orbin legendaarisimpia tuotoksia ovat muun muassa Blue Room ja Little Fluffy Clouds.