Professori vahvisti: Sotkuinen työpöytä merkki tehokkaasta työntekijästä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ihmisten työskentelytapoja ja käyttäytymistä tutkinut professori Eric Abrahamson tullut siihen tulokseen, että työntekijöiden sotkuinen työpöytä on merkki ahkeruudesta ja tehokkuudesta. Abrahamson on paneutunut teoriaansa ja kirjoittanut siitä kirjan A Perfect Mess.

Professorin mukaan on väärin ajatella, että sotkuisen työpöydän omaava henkilö olisi laiska. Asia on hänen teoriansa mukaan päinvastoin. Henkilö, jolla on sotkuinen työpöytä on ahkera ja kiireinen ja hän keskittyy ensisijaisesti työhönsä.

Abrahamson on myös todennut, että sotkuinen työpöytä ei kerro ihmisen todellisesta järjestelmällisyydestä, sillä se mikä on toiselle sotku voi olla toiselle looginen järjestys.

Professorin teoriaa tukee se, että tiedettävästi monilla aikamme suurimmista älyköistä, keksijöistä ja taiteilijoista on ollut sotkuinen työpöytä, kuten esimerkiksi Albert Einsteinilla.

Professorin mukaan Kalifornian Piilaakso on hyvä esimerkki luovuuteen ja nerokkuuteen viittaavasta sotkusta, Telegraph-lehti kirjoittaa. Piilaakossa nimittäin toimii valtava määrä erialojen yrityksiä samoissa tiloissa.

Työntekijöiden vuorovaikutuksen seurauksena syntyy usein uusia ja luovia ideoita. Abrahamsonin mukaan sotkuinen työpöytä on kuin Piilaakso ja usein epäjärjestys poikii uusia ideoita ja näkökulmia.