HullunPolkasu starttaa Äkäslompolosta kohti Norjaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huomenna torstaina 139 itseään Hulluksi tituleeraavaa pyöräilijää lähtee ajamaan 345 kilometrin matkaa somejulkkis Sampo Kaulasen vanavedessä Ylläksen Äkäslompolosta Norjaan. Tavoitteena on pulahtaa jäämereen uimaan kolmipäiväisen pyöräretken huipennukseksi.

Nuorimmat polkijat ovat 12-vuotiaita. Vanhin osallistuja on pian 70-vuotias Marja Laurikainen, joka on polkenut pyörää viimeksi 14 vuotta sitten. Edellisen pyöräilyn jälkeen on molempiin polviin asennettu proteesit. Karavaanissa on mukana myös Suomen iloisin yrittäjä Mikko Lipponen, joka aikoinaan lupasi polkea Aatamin asussa mikäli voittaa kyseisen tittelin. Kaulasen tämänvuotista pukua voimme vain arvailla. Viime vuonna se oli pieneksi jäänyt Italian maajoukkueen hiihtoasu.

Pyöräilijät ovat fanittaneet Jounin Kauppaa ja Sampoa sekä hänen tempauksiaan Facebookissa, mutta nyt päättäneet tulla tapaamaan miestä henkilökohtaisesti ja tempaisemaan hullun pyörämatkan Sampon seurana. Kauppias-Sampo on tempauksillaan kerännyt yli 277.000 seuraajan joukon sosiaalisessa mediassa ja on samalla saavuttanut suuren suosion maan johtavien liike-elämän konsulttien joukossa.