Lääkärit: Tetris-peli on lääkkeitä tehokkaampi hoitokeino

Viihdeuutiset · Annika Kela

Trauman jälkeisiin stressihäiriöihin on löydetty tehokas lääke yllättävän arkisesta toiminnasta. Tutkijat kognitio- ja aivotieteen tutkimusyksikössä ovat nimittäin onnistuneet erilaisin kokein todistamaan, että Tetriksen pelaaminen auttaa traumoista toipumiseen.

Lääkäreiden mukaan Tetris auttaa jopa tehokkaammin kuin psykoterapia. Tulokset ovat vähintäänkin kiehtovia, sillä heidän mukaan Tetristä pelanneet traumatisoituneet potilaat ovat onnistuneet pelin avulla lieventämään stressihäiriöitä.

Pelaamiseen keskittyminen on estänyt traumaattiseen kokemukseen liittyvien muistikuvien tunketumisen mieleen ja oireet ovat alkaneet väistyä. Telegraph-lehden mukaan lääkärit uskovat, että kaikki Tetriksen kaltaiset pelit ovat oiva keino lievittää traumoihin liittyviä häiriöitä.

Psykologisiin traumoihin erikoistunut professori Emily Holmes totesi, että peliin keskittyminen torjuu ikävien muistikuvien palautumisen mieleen ja stressihäiriö menee ohi. On selvää, että Tetriksen pelaaminen ei auta unohtamaan muistoja tai kokemuksia, mutta pelaaminen auttaa toipumisessa.