UFO syöksyi mereen? Outo löytö merivoimien kuva-arkistosta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain laivastoon kuuluvan sukellusveneen USS Trepang SSN 674 miehistö on onnistunut ottamaan kuvia meren yllä tehdystä UFO-havainnosta. Vuonna 1971 otetut kuvat osoittavat, että meren yllä lensi suuri tunnistamaton alus, joka lopulta syöksyi mereen.

Kuvat ovat vasta äskettäin nähneet ensimmäistä kertaa päivän valoa, sillä vuosikymmeniä niitä pidettiin arkistojen suojissa. Norjan ja Islannin välisellä merialueella tehty havainto pidettiin salassa.

Top Secret -lehden mukaan kuvat on ottanut amiraali Dean Reynolds ja lehden saamien tietojen mukaan yhdysvaltalaisilla oli sellainen käsitys, että alus oli etsimässä öljyä. UFO-asiantuntijana ja kirjailijana tunnettu Nigel Watson kertoi, että kuvissa esiintyvä sikarin muotoinen alus tunnetaan nimellä Aave.

Aaveesta on tehty havaintoja aiemminkin. Watsonin mukaan ensimmäisen kerran alus havaittiin vuonna 1896 Yhdysvaltain rannikon yllä. Aluksen liikkeiden seurauksena syntyi suuri aalto, joka vyöryi rantaan. Havainnosta ja sen seurauksista kirjoitettiin valtava määrä raportteja, jotka ovat säilyneet tähän päivään asti.

US Navy
US Navy