Saksa laillistamassa insestin?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Saksassa eettinen komitea on kutsuttu koolle keskustelemaan insestin laillistamisen mahdollisuudesta. Insestin laillistamisen puolesta puhuvat tapaukset, joissa sisarukset ovat hankkineet lapsia keskenään ja jälkeläiset ovat olleet lääkäreiden mukaan terveitä.

Komitea pohtii, onko insestistä tuomitsemiseen enää riittävästi perusteita. Tapaukset, joissa lähisukulaiset ovat hankkineet keskenään lapsia, ovat osoittaneet, että riski lasten kehityshäiriöille tai -vammoille on pieni. Komitean mukaan riski on sen verran vähäinen, että siitä tuomitseminen on kohtuutonta.

Saksassa insestiin syyllistyneet saavat tällä hetkellä lähes poikkeuksetta aina ehdottoman vankeustuomion. Keskimääräinen tuomio insestistä on noin kahden vuoden mittainen vankeusrangaistus. Insestiä puolustavien mielestä on väärin, että valtio rankaisee ihmisiä, jotka haluavat perustaa perheen lähisukulaistensa kanssa.

Metro-lehden mukaan insestin laillistamisesta äänestettiin komiteassa, ja yllättäen 14 henkilöä puolsi insestilain kumoamista, kun taas 9 henkilöä äänesti lain kumoamista vastaan. Vaikuttaa siltä, että on hyvinkin mahdollista, että insesti on tulevaisuudessa laillista Saksassa.