Perhe heräsi taaperon itkuun – kauhistuttava näky makuuhuoneessa

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Taapero kiidätettiin Croydon University Hospital -sairaalaan jouduttuaan ketun hyökkäyksen kohteeksi. Kettu oli yön aikana tullut perheen kotiin ovessa olevasta kissanluukusta ja suunnannut suoraan kaksivuotiaan pojan makuuhuoneeseen, josta se löydettiin pojan huudettua kivusta.

New Addingtonissa Lontoon eteläosassa asuva perhe heräsi aamuyöllä siihen, kun heidän kaksivuotias poikansa itki. Kun vanhemmat olivat menneet pojan huoneeseen, he olivat nähneet ketun pojan sängyn jalkopäässä pureskelemassa taaperon kantapäätä. Kettu oli ehtinyt puraista poikaa arviolta kaksi kertaa, ja hänet kiidätettiin heti sairaalaan.

Pojan haavat saatiin hoidettua eikä jalalle syntynyt puremahaavoja vakavampia vahinkoja. The Telegraph -lehden mukaan tämä ei ole ensimmäinen kerta Lontoossa, kun kettu on tullut talon sisälle ja hyökännyt pikkulasten kimppuun.

Vuonna 2010 kettu oli käynyt lontoolaisessa kodissa alle yksivuotiaiden kaksosten vuoteessa ja tehnyt kummallekin useita puremajälkiä jalkoihin ja käsiin. Viime vuoden helmikuussa sattui myös tapaus, jossa taloon tullut kettu puraisi kuukauden ikäiseltä vauvalta sormen irti.

Villieläinasiantuntija John Bryant kommentoi tapauksia harvinaisiksi eikä usko, että kyseessä olisi ollut tarkoituksenmukainen vahingoittaminen. Ketut ovat kiinnostuneita kaikesta ja kokeilevat uusia asioita aina ensin hampaillaan samalla tavalla, kun pienet lapsetkin laittavat kaiken suuhunsa. Bryant neuvoi kuitenkin ihmisiä sulkemaan kissanluukut aina yöksi, sillä ketut löytävät ne helposti ja tulevat mielellään niistä sisään tutkimaan sillä välin kun ihmiset nukkuvat.